Особливості формування адаптації до стресу в умовах війни на основі теорії архетипів Юнга - Гавриленко, Ганна Вадимівна; Приходько, Дмитро Петрович (ХДАК, 2025)
У сучасному світі війна залишається одним із найбільш травматичних досвідів для людини, що супроводжується значним емоційним та психологічним навантаженням. Адаптація до стресу в умовах війни є складною та багатоаспектною проблемою, яка потребує глибокого розуміння механізмів психіки. Одним із перспективних підходів до вивчення цієї проблеми є теорія архетипів Карла Густава Юнга, яка пропонує унікальний погляд на глибинні структури психіки, що активізуються в екстремальних умовах.