Теорія та практика музеєфікації - (:unkn) unknown (ХДАК, 2020)
Курс "Теорія та практика музеєфікації" знайомить здобувачів вищої освіти зі способами збереження історико-культурної спадщини та використання її для економічного і культурного розвитку регіонів. Навчальна дисципліна направлена на введення до учбового процесу базової системи теоретичних понять про історико-культурну пам'ятку, історико-культурну цінність, туристичний потенціал та економічну доцільність. Особлива увага концентрується формах і напрямках музеєфікації об'єктів історії, археології, архітектури, монументального мистецтва, ландшафту та містобудування, садово-паркового мистецтва і науки й техніки.
силабус для другого (магістер.) освіт. рівня, ОПП "Музеєфікація історико-культурної спадщини", спец. 027 "Музеєзнавство, пам'яткознавство"
Keywords: музеєфікація, museification