Інший як джерело майбутнього: етика відповідальності - основа концепції культури повсякденності Еманюеля Левінаса - Шолухо, Наталя Євгенівна (ХДАК, 2010)
Досліджується категорія відповідальності у філософії Левінаса як етична настанова сучасності. Розглядаються категорії свідчення, заручника та Іншого як такі, що зумовлюють культуру повсякденності.

The paper examines the category of responsibility in Levinas’s philosophy such us ethic aim of the present. Then, defines the categories testify, hostage and the Other such us stipulate to everyday life’s culture.
Keywords: відповідальність; Інший у філософії