Творчо-педагогічна діяльність В'ячеслава Полуніна в контексті розвитку перформативного театру - Перепелиця, Наталія (ХДАК, 2021)
Актуальність даної теми дослідження полягає в тому, що театр постійно змінюється, це мистецтво синтетичне і може поєднувати в собі багато напрямків. Пошук свого обличчя, мабуть, одна з головних тенденцій сучасного театру, його активного перегляду колишніх поглядів, уявлень про світ і людину. Це є важливим аспектом дослідження, адже такого, що створював В'ячеслав Полунін, більш ніде немає. Об'єкт дослідження - творчо-педагогічна діяльність В'ячеслава Полуніна. Предмет дослідження - перформативний театр, як пошук нових тенденцій на прикладі життя В'ячеслава Полуніна: "Експериментальний аспект" творчості, пошук нових жанрів, нових можливостей перформативного театру. Мета роботи - поетапно проаналізувати перехід від клоунади до синтетичного театру, від синтетичного театру, до театру перформативного.
кваліфікац. робота на здобуття освіт. ступеня "Магістр", зі спец. 026 "Сцен. мистецтво", галузі знань 02 "Культура і мистецтво"
Keywords: Polunin Vyacheslav; театр перформативний; performative theater