До питання естетичного потенціалу кіномонтажу - Якименко, М. (ХДАК, 2024)
Мистецтво кіно неможливе без монтажу. За весь період розвитку кіновиробництва монтажні техніки суттєво змінились до ускладнення і врізноманітнення функціональних можливостей. Завдяки монтажу нині можливо створювати складні і багатоаспектні художні образи. Коли режисер закладає певну логіку розвитку системи художніх образів, він може використовувати технічні, інформаційні, ШІ-засоби монтажу. Сучасному монтажу під силу відобразити стильові особливості творчого задуму режисера.
Keywords: кіномонтаж