Акцентуація характеру та сприйняття соціальної підтримки: порівняльний аналіз серед молоді - Пелих, В. В. (ХДАК, 2024)
Одним з факторів, що впливають на психологічне благополуччя молоді, є акцентуації характеру. Акцентуації характеру розглядаються як крайні варіанти норми, що характеризуються надмірною вираженістю окремих рис характеру та можуть виступати як фактори ризику для розвитку психологічних проблем та дезадаптивної поведінки. Дослідження показують, що молодь з різними типами акцентуацій характеру може мати відмінності у емоційному реагуванні, міжособистісних стосунках та адаптації до стресових ситуацій. Мета дослідження: вивчити взаємозв'язок акцентуацій характеру та сприйняття соціальної підтримки у молоді. Об'єкт дослідження: психологічні особливості молоді. Предмет дослідження: взаємозв'язок акцентуацій характеру та сприйняття соціальної підтримки у молоді.
кваліфікац. робота здобувача вищої освіти першого (бакалавр.) рівня зі спец. 053 "Психологія", освітня прогр. "Психологія", галузь знань 05 "Соціальні та поведінкові науки"
Keywords: акцентуація характеру; психічний розвиток молоді