Історія та традиції англійського балету - Шилова, Людмила Миколаївна; Семенова, Наталія Миколаївна (ХДАК, 2025)
Англійська школа класичного танцю має давні традиції та свої особливості як у системі підготовки танцівників, так і у творчості балетмейстерів. Англійський балет має свою унікальну історію, що пов’язана із загальною еволюцією балету в Європі, зокрема в Італії та Франції. Він розвивався під впливом їх традицій та здобув свої національні особливості. У середині ХХ ст. англійський балет набув світового значення, а Royal Academy of Dance (RAD) стала взірцем якісної балетної освіти, поєднуючи традиції класичного мистецтва з сучасними педагогічними підходами.
Keywords: балетне мистецтво; ballet art; балет англійський