Персоніфікована складова Українського бібліотечного інституту в контексті політичних репресій 1930-х рр.: Зусман (Данішевська) Дора Миронівна - Лузан, Анастасія Миколаївна (ХДАК, 2025)
Становлення Харківської державної академії культури відбувалося в соціокультурному просторі 1930-х рр. Масові політичні чистки цього періоду стали трагічною сторінкою історії української культури. Зачепили вони й Український бібліотечний інститут (назва закладу з липня 1935 по серпень 1939 рр.). Серед представників інституції були репресовані персоналії або заарештовані як родичі репресованих. Відповідні матеріали можна побачити в особових та кримінальних справах, які зберігаються в архівах Харківської державної академії культури, Галузевому архіві Служби безпеки України та Державному архіві Харківської області.
Personificated component of Ukrainian Library Institute in the context of political repressions of the 1930s: Zusman (Danishevska) Dora Myronivna