Революція Гідності в заходах науково-освітнього відділу Харківського Історичного музею імені М. Ф. Сумцова - Лузан, А. (ХДАК, 2024)
Під час повномасштабного вторгнення Росії на територію України у 2022 р. й станом на 2024 р., актуальним лишається усвідомлення і розуміння причинно-наслідкових зв’язків подій і перебігу боротьби за збереження незалежності України. Одним зі знакових етапів стали події Революції Гідності 2013–2014 рр. Актуальною є проблема переосмислення подій Революції через події російсько-української війни з 2014 р. Харківський історичний музей імені М. Ф. Сумцова (далі ХІМ імені М. Ф. Сумцова), як науково-освітній центр, проводить науково-освітні заходи за темою з музейною аудиторією, залучає до діалогу, заохочує до самоосвіти та усвідомлення історичних подій.
Keywords: Харківський історичний музей; Kharkiv Historical Museum; Революція Гідності; The Revolution of Dignity