Культурна практика прогулянки: соматичний аспект (за твором Мішеля де Серто "Крокуючи містом") - Шолухо, Наталія Євгенівна; Александрова, Марина В'ячеславівна (ХДАК, 2021)
Перетин культурологічної та урбаністичної проблематики ХХІ ст. відбувається в площині соматичного. Тематика тілесності як форми існування суб’єкта в просторі культури, зокрема культури міста, є евристично насиченою, проте все ще чекає на ґрунтовні дослідження представниками культурології та урбаністики. Натомість текст французького філософа, соціолога та культуролога Мішеля де Серто «Крокуючи містом» присвячено прогулянці як формі засвоєння міського простору, тому наукова увага до тексту уможливлює аналітику прогулянки як культурної практики суб’єкта міської культури в аспекті тілесності.
Keywords: культура; урбаністика