Регіональні особливості розвитку туризму у Польщі - Кісенко, Д. А. (ХДАК, 2023)
Розвиток туризму в певній місцевості залежить від його туристичної привабливості. Польща є привабливою країною в туристичному плані завдяки наявності різноманітних природних і культурних цінностей. Проте розвиток туризму вимагає використання відповідних інструментів, за допомогою яких органи державної влади можуть ефективно та результативно впливати на формування сприятливих умов для функціонування туристичної економіки. Серед них важливу роль відіграють фінансові інструменти, зокрема державні витрати для туризму. Ці витрати виникають на різних рівнях туристичної політики, на які покладено відповідні завдання та можливості впливу на розвиток туризму. Дослідивши історію розвитку туризму в Польщі, можемо бачити перспективні дії та недоліки. На основі вивченого матеріалу була обрана тема магістерської роботи, яка має висвітлити шлях покращення міжнародного визнання Польщі як привабливої та гостинної європейської країни для туристів, конкурентоспроможною, з високоякісними туристичними продуктами.
кваліфікац. робота здобувача вищої освіти другого (магістер.) рівня, спец. 242 "Туризм", ОПП "Туризмознавство"
Keywords: tourism in Poland; туризм регіональний, regional tourism