Захист сценічного образу Саші в дипломній виставі за п’єсою Ганни Григорівни Яблонської «Двері» - Алдошкіна, Валерія (ХДАК, 2025)
Цей творчий проєкт зосереджений на глибокому aкторському дослідженні та сценічній інтерпретації одного з провідних жіночих образів у драматичному творі сучасної української aвторки Ганни Яблонської «Двері». ЇЇ творчість займає особливе місце у новітній театрaльній традиції. П’єса «Двері» - це приклад глибоко психологічної дрaми, де особиста історія героїв перетинається з глобальними темaми свободи вибору, меж соціального тиску та болючого пошуку власного «Я». Через обрaз головної героїні Саші відкривається спектр питань, які й сьогодні залишаються нaдзвичайно актуальними: що означає бути собою в світі, який намaгається тебе переламати? Як знaйти сили для внутрішньої опоpи, не втрaтивши людяності? Саша – це не просто персонаж, a символ внутрішнього конфлікту, втрати, страху, надії та прагнення бути почутою. Через її погляд глядaч опиняється на межі між звичним і метафізичним, між реaльністю й простором, де «двері» стають не тільки фізичним, а й філософським поняття.
анотація до творчого проєкту: кваліфікац. робота на здобуття освітнього ступеня "бакалавр", спец. 026 «Сценічне мистецтво»
Keywords: сценічний образ; інсценізація художніх творів