Використання штучного інтелекту в українському кінематографі - Мітуріч, П.; Ландік, А. (ХДАК, 2024)
Штучний інтелект, або ШІ — це низка технологічних алгоритмів, які здатні виконувати завдання, прогнозувати, надавати поради, рекомендації, знаходити рішення базуючись на великій кількості даних. Тобто виконувати інтелектуальну діяльність без прямої участі людини. У сучасному цифровому світі штучний інтелект відіграє одну з ключових ролей у багатьох сферах нашого життя, і кіноіндустрія не є виключенням. Українське кіно, незважаючи на свою молодість, також використовує технології для поліпшення процесу створення фільмів. У цій доповіді ми розглянемо різні аспекти використання штучного інтелекту в українському кіно, надавши конкретні приклади інновацій.
Keywords: штучний інтелект у кіно; artificial intelligence in cinema