Репрезентація європейських академічних традицій у сучасній практиці китайських вокалістів - Сє Пен (ХДАК, 2025)
В умовах культурно-діалогічних процесів сьогодення та мистецької взаємодії в системі «Схід — Захід» набуває стрімкого розвитку академічне вокальне виконавство в Китаї, що є віддзеркаленням глибокого засвоєння та асиміляції традицій європейського співочого професіоналізму. Самобутність та цілісність китайської академічної вокальної школи, її активний розвиток та популяризацію мистець ких здобутків на сучасному етапі буття забезпечують провідні центри музичної культури та освіти КНР, сконцентровані в Пекіні, Шанхаї та ін. Містах КНР. На сучасному етапі китайська академічна вокальна школа досягла значного мистецького розвитку та інтегрувалась у світовий мистецький простір. Високі професійні досягнення її презентантів у виконавській сфері здобули широке визнання в національному мистецтві та у світовій музичній культурі.
Keywords: вокальне виконавство китайське; музична культура Китаю