Театрально-педагогічні принципи В. М. Чистякової у формуванні образного світу українського актора - Гордєєв, Сергій Іванович (My University, 2019)
Звертаючись, насамперед, до неопублікованих архівних матеріалів та власних попередніх напрацювань, автор статті систематизує, узагальнює, доповнює й розширює інформацію щодо принципів виховання акторської індивідуальності, якими керувалася у своїй професійній діяльності видатна українська актриса Валентина Чистякова, маючи за мету відтворення її образу як театрального педагога.
Keywords: театральна педагогіка; Чистякова Валентина Миколаївна; театральна школа Леся Курбаса; Theatre by Kurbas; theatrical pedagogics