Ремінісценції "Імені рози" Умберто Еко в "Книжкових таємницях" Отта Пенцлера - Мітіна, Любов Сергіївна (My University, 2021)
У статті досліджено міжтекстовий дискурс роману Умберто Еко «Ім’я рози» та серії «Книжкові таємниці» Отто Пенцлера через такі види ремінісценцій, як прямі, або незмінні, модифіковані, або трансформовані, та приховані, або неявні. Встановлено, що означена серія як сукупність текстів виявляє по відношенню до роману Еко властивість інтертекстуальності, обумовлену наявністю у приймаючих текстах різних видів ремінісценцій початкового тексту, а з урахуванням жанрових особливостей текстів-реципієнтів, взаємодія текстів відбувається в детективній площині тексту-джерела, що є відмітною рисою розглянутого інтертекстуального дискурсу.
Keywords: Умберто Еко; інтертекстуальність; Umberto Eco; intertextuality