Спецінструмент (гітара) - (:unkn) unknown (ХДАК, 2023)
У запропонованій методичній розробці містяться рекомендації здобувачам освіти за спеціальністю 025 «Музичне мистецтво» ОП «Бакалавр» із предмету «Спецінструмент» (Гітара). Подано методичні рекомендації для роботи над творами поліфонічного складу: розкрита специфіка виконання багатоголосної фактури на гітарі, наведені історичні аспекти розвитку гітарної поліфонії, висвітлено основи читання лютневих табулатур, як оригінального способу фіксації старовинного тексту поліфонічного складу. Надані рекомендації щодо виконання певних типів поліфонічного викладення (підголоскової, імітаційної, контрастної).
метод. рек. для самостійної роботи студентів над творами поліфонічного складу, освітньо-проф. програма «Народні інструменти», спец. 025 «Музичне мистецтво», галузь знань 02 «Культура і мистецтво», перший (бакалавр.) рівень вищ. освіти
Keywords: спецінструмент (гітара), special instrument (guitar)