Історія світового театру - (:unkn) unknown (ХДАК, 2021)
Навчальний курс «Історія світового театру» є базовим у фаховій підготовці здобувачів вищої освіти галузі знань 02 «Культура і мистецтво», спеціальності 026 «Сценічне мистецтво». Зміст дисципліни розкриває розуміння феномена театру як виду мистецтва, що займає неминуще історично придбане місце в системі світової художньої культури; надає уявлення про джерела ґенези й історичну ретроспекцію і перспективу еволюції театрального мистецтва різних епох і країн в контексті парадигмальних змін картини світу; висвітлює на тлі стильових підстав еволюцію драматургічного мислення; ознайомлює з динамікою історичних трансформацій і актуальним станом режисерсько-постановочних та акторських практик; виокремлює концептуальні засади та соціокультурні детермінанти сучасного театрального процесу.
програма та навч.-метод. матеріали, галузь знань 02 "Культура і мистецтво", спец. 026 "Сцен. мистецтво", освітньо-проф. програми "Режисура естради та мас. світ", "Актор драм. театру та кіно", другий (магістер.) освіт. рівень
Keywords: історія світового театру