«Меса для двох хорів a cappella» Франка Мартіна як виконавське завдання - Рей, А. (ХДАК, 2023)
Фрaнк Мартін — один з найвидатніших швейцарських композиторів ХХ ст. «Страсті за Матвієм» Й. Баха, які майбутній музикант почув у віці дванадцяти років, визначили його покликання. Єдиним учителем митця був композитор Джозеф Лаубер, який ознайомив його з постромантичним репертуаром. У 1930-х рр. під впливом техніки дванадцяти тонів Ф. Мартін розробив особистий стиль, який є дуже хроматичним, але основні лінії якого пов’язані з ідеєю розширеної тональності.
Keywords: композитори швейцарські, Swiss composers