Мотив спіралі в символіці народного мистецтва (діалог культур і традицій) - Частник, Олександр Станіславович (ХДАК, 2000)
Розглядається символіка народного мистецтва на порівнянні елементів ірландської і української традиційної культури.
Keywords: народне мистецтво; традиційна культура ірландська; традиційна культура українська