Кантата В. Птушкіна для дитячого хору і симфонічного оркестру “Salve Regina” - Браїловська, Ю. (ХДАК, 2023)
Твір В. Птушкіна для дитячого хору і симфонічного оркестру “Salve Regina” написано на текст відомої католицької молитви. Музика кантати народжує величний, урочистий образ цариці небесної, котрий уражає вмінням автора показати різні грані єдиного цілого. У кантаті присутні образ милосердя й образ благословення, туга за близькою людиною і протест проти дійсності. Сміливе, вільне трактування стародавнього канонічного тексту органічно додає образові сучасних відтінків, розкриває перед слухачами нові можливості втілення духовних образів засобами дитячого хору.
Keywords: хорові твори українські, choral works of Ukrainian; композитори українські сучасні, modern Ukrainian composers