Проблема розвитку гнучкості танцівників в умовах дистанційного навчання - Паладійчук, Антон Анатолійович (ХДАК, 2025)
Збройна агресія російської федерації проти України, зокрема зумовлене небезпекою раптових повітряних атак дистанційне навчання, неможливість звичного тренувально-репетиційного процесу, тривалі перерви в танцювальній практиці на новому рівні ставлять питання підтримання оптимальної танцювальної форми як професійних танцівників, так і здобувачів профільної освіти. Як виявилось, звичні з дитинства методи і прийоми або не працюють, або призводять до зниження фізичних кондицій чи травмування. Українським танцівникам у сучасних умовах слід більше уваги приділяти інноваційним функціональним методикам розвитку гнучкості, в разі потреби відмовляючись від звичних з дитинства травмонебезпечних вправ заради своєї тривалої і успішної творчої кар’єри.
The problem of developing the flexibility of dancers in the conditions of distance learning
Keywords: фізична підготовка танцівників; дистанційне навчання