Світові ринки інфокомунікаційних продуктів і послуг: стан і перспективи - Асєєв, Георгій Георгійович (ХДАК, 2019)
Наведено класифікацію інформаційних та інфокомунікаційних продуктів і послуг. Показано, що базовим кінцевим продуктом сфери інфокомунікаційного обміну є не самі інформаційні ресурси, а контакт з ними, що досягається у відповідній зоні через застосування відповідних програмних, організаційних і транспортних засобів. Розглянуто два види взаємодії послуг та технологій: 1) розробка власне технологій, зумовлена необхідністю надання послуг, на які вже сформований попит; 2) розробка нових послуг на базі технології, яка з’явилися на ринку. Проаналізовано та наведено конкретні дані з щорічних звітів компанії International Data Corporation (IDC) з розвитку світового ринку інформаційно-комунікаційних технологій і телекомунікацій за останні роки і перспективи їхнього розвитку.
Keywords: інформація; інформаційний обмін; інформаційний ринок; інфокомунікаційна послуга; інформаційно-комунікаційні технології; information; information exchange; information market; information and communication service; information and communication technologies