Промостратегії українських фільмів: сучасний досвід планування і реалізації - Кузняна, А. (ХДАК, 2024)
Сучасний український кінематограф не приділяє достатньо уваги промостратегії. Проблеи, через які фільми стикаються з відсутністю якісної промостратегії, такі: недостатня фінансова підтримка, недостатня інформаційна кампанія та нехтування соціальними медіа. Без належного висвітлення в медіа та активного використання соціальних платформ фільм ризикує залишитися непоміченим. У наш час соціальні медіа відіграють ключову роль у промостратегії фільмів. Трейлери, тизери та закулісні матеріали дозволяють формувати інтерес та очікування глядачів. Використовуючи платформи Instagram, Facebook, Telegram, Spotify і TikTok з’являється можливість активно поширювати короткі відео з фрагментами фільму. Якщо робити акцент на ранньому етапі препродакшену, то це дозволить сформувати інтерес до фільму та отримати загальну підтримку на період прем’єри.
Keywords: кіномистецтво України; промоушн; рекламна кампанія фільму