Педагогічні прийоми роботи хореографа-балетмейстера під час роботи з дуетом виконавців спортивних бальних танців - Широковська, Олександра Михайлівна (ХДАК, 2023)
Останнім часом в усьому світі в бальному танці спостерігається тенденція до збільшення кількості виконавців, які бажають танцювати не в парі, а соло. Навіть на таких крупних фестивалях з бального танцю, як Блекпульський фестиваль танцю та відкритий чемпіонат Німеччини, до змагальних категорій додано категорії «Соло» різних вікових груп і рівнів складності. Така ж тенденція превалює і в Україні. Якщо порівнювати кількість пар та кількість соловиконавців, можна помітити, що солістів набагато більше. Це стає ознакою того, що бальний танець проходить етап трансформації, який ми будемо спостерігати в наступні роки. Виходячи з цього тим важливішим є те, що для збереження автентичності цього виду хореографії особливу увагу необхідно приділяти роботі з танцювальною парою, популяризувати саме таку форму — дуетний танець. Оскільки багато хто з соловиконавців відмовляється танцювати в парі свідомо, незважаючи на наявність партнера, готового стати в пару з цим виконавцем.
Keywords: балетмейстери; педагогічна діяльність творча; танці бальні спортивні