Ідентичність як фактор формування способу життя особистості - Лисенкова, Владлена Віталіївна (ХДАК, 2023)
Проблема ідентичності в історії суспільства завжди відігравала значну роль. Саме у теперішній час вона набуває своєї надзвичайної актуальності і гостроти. Ідентичність як явище має велику кількість вимірів. Вона є системою уявлень людини про себе, про своє місце в реальності. Представлена відносно стійкими станами психіки і дозволяє підтримувати самоідентичність, ототожнювати себе чи навпаки протиставляти іншим людям і групам у соціумі. У такому контексті вона передбачає систему відбору особи необхідного для себе, конструювання комфортного середовища.
Keywords: lifestyle; спосіб життя; ідентичність; personality