Захист сценічного образу Елі в дипломній виставі за п’єсою Жана Кокто «Людський голос» - Барраган, Валерія (ХДАК, 2025)
Жан Кокто — видатний французький драматург, поет і кінорежисер, який глибоко досліджував психологію людини через призму мистецтва. Його монодрама «Людський голос» є вражаючим прикладом експериментального театру XX століття, де крізь телефонну розмову однієї жінки відкривається безодня її емоційного стану. Цей твір поєднує в собі елементи символізму, експресіонізму та інтимної сповіді, що дозволяє глядачеві зануритися в складний світ внутрішніх переживань героїні. «Людський голос» не лише розкриває особисту драму, але й порушує загальнолюдські теми самотності, залежності та сили комунікації у сучасному суспільстві.
анотація до творчого проєкту: кваліфікац. робота на здобуття освітнього ступеня "бакалавр", спец. 026 «Сценічне мистецтво»
Keywords: сценічний образ; інсценізація художніх творів; вистави театральні студентські