Моделювання інтерфейсу інституційного репозитарію: від емпіричного аудиту до практичної реалізації - Стольнік, Олександр Ігорович (ХДАК, 2025)
Проведене дослідження доводить, що проблеми юзабіліті інституційних репозитаріїв ЗВО України мають системний, вимірюваний характер. Їх першопричина полягає не стільки в технологічних обмеженнях платформи DSpace, скільки у відсутності застосування науково обґрунтованих, людино-орієнтованих підходів при конфігурації та дизайні її інтерфейсу. Розроблена в рамках роботи методологія аудиту та концептуальна модель є практичним інструментарієм для вирішення цих проблем на інституційному рівні.
Keywords: репозитарії закладів вищої освіти; інституційні репозитарії; DSpace