Відновлення психічного благополуччя учнів в умовах війни: підходи та інтервенції психологічної підтримки - Чатченко, В. (ХДАК, 2024)
У сучасному світі військові конфлікти та бойові дії дуже розповсюджені. На Землі зараз рекордна кількість воєн за 30 років. Експерти у військовій галузі вважають, що становище дедалі більше буде загострюватися. Стан війни зараз переживає й наша країна. Військові конфлікти залишають за собою слід не лише на фізичному, але й на психічному здоров’ї людей. Однією з найбільше вразливих груп населення, які постраждали внаслідок воєнних дій, є учні і студенти. Війна може суттєво вплинути на їхній стан психіки, що може мати негативний вплив на їхню успішність навчання та загальний стан здоров’я.
Keywords: психологічне благополуччя; psychological well-being; психологія підлітків; психічна травма