Свобода совісті і вибору релігії як основа правової держави - Путятіна, А. (ХДАК, 2023)
Свобода совісті та вибору релігії належить до основних прав людини і є фундаментом правової держави й громадянського суспільства, враховуючи, що одним зі структурних елементів останнього є духовно-культурна система. Тому виникає певна відповідність: якщо немає свободи совісті — значить, що відсутні й інші свободи, а отже, суспільство не є демократичним.
Keywords: свобода совісті та релігії, freedom of conscience and religion