Вплив масових багатоосібних онлайнових рольових ігор на світову культуру XXI століття - Козоріз, Олександр Вікторович (ХДАК, 2024)
MMORPG, або «масова багатоосібна онлайн-рольова гра» (massively multiplayer online role-playing game) є спеціальною сюжетною онлайн-відеогрою, у якій геймери, приймаючи за допомогою аватарів образ персонажів у віртуальному фантастичному світі, взаємодіють з великою кількістю інших гравців, розподілених географічно.
Keywords: відеоігри; computer games; game in cultural studies; gaming culture