Актор у постцифрову епоху: виклики тілесності, присутності та взаємодії - Лебедь, Андрій Сергійович (ХДАК, 2025)
У сучасному соціокультурному середовищі постцифрова епоха формує нові виклики перед акторською професією, загострює необхідність бути зануреним у сучасність в усіх її проявах — розуміти її та відповідати їй. Театральна сцена, в якій ще донедавна тілесна присутність була беззаперечним та основним ядром взаємодії, сьогодні дедалі частіше конкурує з екранами, фільтрами, діджитал-образами та алгоритмами. І доволі часто програє. Саме тому питання тілесності, реальної присутності актора й глибини міжособистісної взаємодії набуває нового, особливого значення — і не лише як естетична, а вже й як педагогічна та філософська категорія.
Keywords: акторська майстерність; інновації в театрі; acting skills