Диригування - (:unkn) unknown (ХДАК, 2020)
«Диригування» – одна з основних профілюючих дисциплін навчального плану у системі фахових дисциплін диригентсько-хорового циклу з професійної підготовки бакалаврів за галуззю знань 02 «Культура і мистецтво» спеціальністю 025 «Музичне мистецтво». Предметом вивчення навчальної дисципліни «Диригування» є теоретичні засади хорового виконавства та культури вокально-хорового співу, виразові можливості хорової музики та закономірності хорового виконавства в цілому, практика співу в хоровому колективі та методичні принципи формування практичних навичок роботи з хором, що забезпечує процес виконавської освіти бакалаврів, формує їх професійний фаховий розвиток і є необхідним для майбутньої практичної музично-педагогічної творчості, музично-виконавської культури, спонукає до професійного росту та самовдосконалення. Окрім цього, дана навчальна дисципліна покликана сприяти формуванню у студентів здібностей до самооцінки, самоконтролю та самореалізації.
силабус навч. дисципліни, освітня програма "Муз. мистецтво", спец. "Хор. диригування", галузь знань 02 "Культура і мистецтво", ступінь вищ. освіти бакалавр
Keywords: диригування, conducting