Театральний костюм як текст та мова культури - Пітова, Ю. (ХДАК, 2022)
Обґрунтування вибору теми дослідження зумовлюється відчутним зростанням наукової зацікавленості до театрального костюма, який, на жаль, попри існуючі наукові розвідки, залишається понині вичерпно недослідженим сучасними науковцями. Мета магістерської роботи - надати культурологіно-мистецтвознавче обґрунтування театрального костюма, з одного боку, як самоцінного мистецького явища з художнього моделювання, пошуку образності і перетворення, знака і символу, з другого - як культурного феномена, тексту культури. Об'єкт дослідження - тенденції нових прочитань театрального костюма на світовій сцені. Предмет дослідження - театральний костюм як семіотично- культурологічне явище.
кваліфікац. робота здобувача вищ. освіти другого (магістер.) рівня зі спец. 026 "Сценічне мистецтво"
Keywords: театральний костюм, theatrical costume; семіотика костюму, semiotics of costume