Стан прояву смисложиттєвих орієнтацій і життєстійкості в здобувачів вищої освіти - Віденєєв, Ігор Олександрович (ХДАК, 2025)
Встановлення характеристик та специфічних особливостей смисложиттєвих орієнтацій та життєстійкості здобувачів вищої освіти гуманітарних спеціальностей вищих навчальних закладів України стало метою наших досліджень. Її досягнення вимагало вирішення наступних завдань: 1) встановлення внутрішньої архітектоніки смисложиттєвих цілей та орієнтацій, а також виявлення їх домінуючих компонентів; 2) оцінка рівня функціонування життєстійкості як особистісної диспозиції з її трьома структурними компонентами — залученням, контролем та прийняттям ризику.