Особливості впливу травматичного досвіду дитинства на розвиток самооцінки у дорослому віці - Адаменко, Вікторія В'ячеславівна (ХДАК, 2025)
Тема впливу травматичного досвіду дитинства на розвиток самооцінки у дорослому віці є надзвичайно актуальною для України в умовах повномасштабної війни Росії проти України. Дослідження цього питання є особливо важливим, оскільки наслідки дитячих травм часто проявляються у зрілому віці у вигляді спотвореного сприйняття власного «Я» та різних психічних захворювань, серед яких найчастіше депресія, тривожність і, як наслідок, соціальна ізоляція або труднощі у побудові здорових стосунків. З огляду на масштабну кризу біженців та інші виклики, спричинені війною, ці проблеми можуть набути значного соціального та економічного впливу.
кваліфікац. робота на здобуття освітнього ступеня "бакалавр", спец. 053 Психологія, заоч. від-ня
Keywords: психологія дитинства; травматичний досвід