Використання маркетингових технологій в сучасному рітейлі - Пшинка, Г. В.; Гетьман, Л. Г. (My University, 2021)
У статті досліджено підходи до маркетингового моделювання як інструменту, що дозволяє інтегрувати маркетингову концепцію на всі рівні управління підприємства. Досліджено актуальні підходи до бізнес моделювання, суть яких полягає у виявленні таких значущих для бізнесу та маркетингового управління категорій як цільові клієнти, ціннісна пропозиція, структура витрат і механізм отримання виручки. Найбільш перспективний підхід до моделювання маркетингового управління будується на інтеграції сукупності бізнес-процесів і відповідних їм інструментів в загальну бізнесмодель торгового підприємства. Моделі інтегрованого та холістичного маркетингу вважаються найбільш перспективними для формування маркетингової моделі інноваційного розвитку торгівлі, що забезпечує високий рівень клієнтоорієнтованості, залучення споживачів, маркетингового капіталу знань, IT-активів. Загальний підхід до моделювання маркетингової моделі інноваційного розвитку може бути представлений у вигляді єдності компонентів: стратегія інноваційного розвитку, методи маркетингового управління, ресурсне забезпечення. Інтегрована модель маркетингового управління інноваційним розвитком рітейлу, охоплюючи бізнес-процеси торгового підприємства всіх рівнів, дозволить досягти цілей інноваційного розвитку за рахунок можливості формування взаємовідносин торговельних підприємств з виробниками і споживачами, реалізації маркетингу співтворчості, внутрішнього маркетингу ритейлерів, і забезпечити реалізацію інтересів усіх позначених учасників товарного обігу. Високий рівень інтеграції маркетингової платформи дозволить досягати завдань інноваційного розвиткуторгового підприємства за рахунок організаційно-управлінських ресурсів.
Keywords: маркетинг, marketing