Перформанс - сучасне уявлення, дія, спектакль в режимі реального часу - Азарова, Ю. А.; Островська, Марина Василівна (My University, 2020)
У роботі з’ясовано, що саме розуміють під терміном «перформанс» і яке відношення він має до театру. В науковій літературі, як не дивно, це слово досить часто вживається в найрізноманітніших контекстах, іноді дуже далеких один від одного. Під перформансом розуміють різного роду перевтілення й не тільки в театральному просторі. Найбільш часто до цього терміну відносять мистецьку акцію, що носить епатажний, екстравагантний характер та має своєю метою приголомшити глядача оригінальністю, незвичайними ідеями та відчуттями.
Keywords: перформанс, performance