Художні стратегії метамодернізму в культурі аудіовізуальних мистецтв - Гориславець, Є. В. (ХДАК, 2020)
Постмодернізм концептуально вплинув на розвиток кіномистецтва 1980–2000-х рр. Ознаки постмодернізму в європейському кінематографі знайшли відображення у творчості багатьох режисерів, від Жана Люка Ґодара до Ларса фон Трієра. Це надало величезного поштовху для розвитку кінематографу по всьому світі. Естетика постмодернізму в Голлівуді яскраво відобразилась у творчості Квентіна Тарантіно, Мартіна Скорсезе, Алана Паркера та багатьох інших. Це було новим словом та вплинуло на розвиток світового кіномистецтва.
Keywords: аудіовізуальне мистецтво; постмодернізм; audiovisual art; postmodernism