Інтерпретація тексту Псалму Давида № 50 у хоровій творчості В. Польової - Любченко, В. (ХДАК, 2025)
Ім’я Вікторії Польової, сучасної української композиторки, є суголосним з вітчизняним хоровим виконавством. Тому ця тематика є актуальною і для музикознавчих розвідок. Значне місце у творчості В. Польової займає хорова музика різних жанрів, серед них: «Літургія Іоанна Златоуста», хорова симфонія на канонічні тексти «Світлі піснеспіви» у 15-ти частинах для солістів та мішаного хору a cappella, цикл «Простоспіви» для жіночого хору a cappella, обробки знаменних розспівів та окремих піснеспівів («Отче наш» на канонічний текст для мішаного хору, «Святий Боже» на канонічний текст для сопрано та мішаного хору, «Херувимська для дитячого хору a cappella).
Keywords: хорова музика духовна; хорове виконавство