Сучасний театр у постмодерністському контексті перетворень усталених уявлень і сенсів - Чернова, Г.; Голубничий, Г. (ХДАК, 2025)
Театр у контексті постмодернізму стає простором для гри з глядачем та культурними кодами. Глядач перетворюється на активного співтворця, який інтерпретує виставу на основі власних знань та досвіду. Це вимагає від глядача не лише спостереження, але й активної участі в самому процесі створення смислів. Сучасний театр — спосіб дослідження людської природи та суспільства, він ставить перед глядачем складні питання, змушуючи переосмислити усталені життєві уявлення. Сучасний театр принципово провокує на роздуми. Українська сцена також активно експериментує, відобража ючи прагнення до пошуку власного голосу в контексті світового театрального процесу.
Keywords: театральне мистецтво сучасне; театр український сучасний; постмодернізм у театрі