Ліричні пісні як різновид естрадної популярної пісні - Шафоростова, Д. (ХДАК, 2024)
В інструментальній музиці широкий спектр особистісних переживань ліричного героя (від ніжності та спокою до туги і меланхолії та ін.) відтворюється виключно музичними (ладогармонічними і метроритмічними) засобами без використання словесного тексту. Характерними особливостями вокальної лірики є вираження у вербальній складовій та в мелосі особистих переживань, глибоких почуттів та емоцій, що знаходять відгук у серцях слухачів і роблять ці пісні надзвичайно актуальними. Ліричні композиції у вокальній сфері характеризуються виразним мелосом та поетичним текстом романтичного спрямування.
Keywords: ліричні пісні; пісні естрадні