Акт Злуки УНР та ЗУНР як об'єкт комеморації - Брагіна, Тетяна Михайлівна; Білик, Олена Миколаївна (My University, 2019)
У політиці пам'яті значне місце належить зверненням до подій національно- визвольних змагань 1917-1921 рр. Протягом останніх п'яти років у результаті Революції Гідності у системі аксіологічних домінант українського суспільства сталися значні зрушення, які суттєво вплинули на «переоцінку цінностей» і змусили по-новому усвідомлювати ідею соборності України. В українській суспільно-політичній думці ХХ століття Україна інтерпретувалася як соборна держава. Етнонаціональна консолідація спиралася на такі засадничі підвалини, як спільне історичне минуле, спорідненість етнокультурних процесів, єдиний національно-визвольний рух, відданість ідеалам свободи і незалежності. Саме тому з-поміж історичних сюжетів періоду національно-демократичної революції Акт Злуки став особливим об’єктом меморіалізації.
Keywords: історія України