Мирон Степняк як дослідник української літератури - Зборовець, Іполит Васильович (ХДІК, 1994)
Повернення в наше духовне життя творів В. Винниченка, М. Хвильового, М. Куліша, Є. Плужника, Д. Фальківського, В. Свідзинського, В. Підмогильного, Г. Косинки, М. Йогансена, М. Івченка, О. Влизька, М. Семенка, В. Поліщука, М. Зерова, М. Драй-Хмари, П. Филиповича, М. Вороного, О. Олеся, Г. Хоткевича, наукових праць С. Єфремова суттєво змінило існуючі погляди на історію вітчизняної літератури доби Українського Відродження. Але процес відновлення історичної пам'яті триває. І кожне ім'я, повернуте з-під глиб, покладених комуністичним режимом, доповнює загальну картину літературного процесу 20-30-х років. Це стосується і відомого на той час харківського літературного і театрального критика Мирона Степняка, про якого "забули" навмисне, хоча згадати було кому.
Keywords: українська література; літературознавство українське