Роль світла в сучасному сценічному просторі - Яловенко, А. А. (Вид. центр КНУКіМ, 2024)
У сучасному сценічному мистецтві світло у розширеному його розумінні залишає за собою продукуючу роль створення атмосфери, відтворення настрою та емоційних вражень, разом з тим, втілення ідей і концептів вистав /мистецьких подій. Світло в руках творця постає ефективним комунікатором з його глядачем; воно спроможне створювати найфеєричніші враження. Сцена сьогодні оперує широким спектром технік та інструментів створення дійсно неповторної атмосфери, яка переносить глядача у світ уяви та загострених почуттів.
Keywords: світло в сценічному мистецтві; сценічний простір; сценографія театральна