Народна художня культура - (:unkn) unknown (ХДАК, 2020)
Навчальна дисципліна cпрямована на забезпечення фахової підготовки здобувачів вищої освіти та націлена на опанування найвизначніших скарбів народної художньої культури, яка в своєму історичному розвитку розглядається як цілісне явище. Культурологічний підхід до визначення феномену народної художньої культури дає уявлення про системний взаємозв'язок всіх складових культури і поєднується в програмі з розглядом найбільш поширених жанрів усної поетичної, музичної, хореографічної, театральної народної творчості, декоративно-ужиткового народного мистецтва, самодіяльного фото- та кіномистецтва, тощо. Програма курсу є спробою висвітлення гуманістичного змісту народної художньої культури та її значення для формування національної самосвідомості.
силабус освітньо-проф. програма "Фунадмент. та прикладна культурологія", освітній рівень перший (бакалавр.), галузь знань 03 "Гуманітар. науки", спец. 034 "Культурологія"
Keywords: художня культура, art culture