Сценічне слово в театрі «Березіль» у контексті історико-культурного процесу - Біленька, Анастасія Миколаївна (ХДАК, 2021)
Лесь Курбас — знакова особистість епохи модерного національного театру, що розвинувся ще до Жовтневого перевороту і у прагненні переосмислити культурну спільноту, у своїх естетичних поглядах орієнтувався на Захід. Цей період дослідники також називають «класичним авангардом» і «Розстріляним Відродженням». Крім того, реалії початку 1920-х рр. сприяли тому, що опозиційне ліве мистецтво перетворилось з опозиційного на офіційно визнане.
Keywords: Курбас Лесь, Kurbas Les; театральне мистецтво, theatrical art