Погляди на музичну семантику в історії культури. Східна Європа. ХХ століття - Гуріна, Алла Вікторівна (ХДАК, 1999)
Питання про смисл, семантику музики з часів античності було завжди актуальним. Проте наукове його осмислення і дослідження почалося лише в ХХ ст. Для цього є багато підстав. Це і певні досягнення музичної естетики, яка пройшла декілька етапів осмислення музики і врешті виробила загальноприйняту точку зору, згідно з якою змістом музики є відображення реальної дійсності. Це і значні накопичення спеціальних досліджень теорії музики.
Keywords: музична семантика; сприйняття музики