Сучасне сценічне мистецтво: естетика візуального глядацького сприйняття - Сергієнко, О. (ХДАК, 2025)
У затвердженні принципів естетичної організації візуального контенту в площині сучасного глядацького сприйняття значну роль відіграє зріст впливу соціальних мереж, відеохостингів та трендів, які вони в останній час задають. Інколи вплив настільки відчутний, що митцям доводиться прислухатись до «голосу соцмереж», вносячи правки або повністю перероблюючи майже готову роботу через незадоволення зовнішнім виглядом персонажа. Hевіддільна умова вдалого втілення візуальних експериментів у річищі створення органічної художньої форми — хороший смак і високий рівень естетичної культури режисера й художника-постановника, що, у свою чергу, формує естетичні структури глядацького сприйняття.
Keywords: театральний глядач; театральне мистецтво сучасне