Аналіз та структурування існуючих класифікацій ударних інструментів - Будьоний, В. В. (ХДАК, 2021)
Питання про класифікацію ударних інструментів невіддільне від питання про загальну класифікацію музичних інструментів, які намагалися диференціювати ще з античних часів. У згадках індійських авторів (I ст. до н.е.) музичні інструменти ділилися на: струнні інструменти, духові інструменти, ударні інструменти з дерева або металу, та ударні інструменти зі шкіряною мембраною...
Keywords: музичні інструменти ударні, percussion musical instruments